vrijdag, augustus 04, 2006

Één op de vier bedrijven onbeveiligd

Een paar weken geleden gaf de Nederlandse Spoorwegen toe dat draadloos internetten op de treinstations een tijdlang niet veilig is geweest. Excuses hiervoor natuurlijk en hopelijk zijn uw bedrijfsgegevens en wachtwoorden in die tijd niet onderschept.

Dit leek mij een goede aanleiding om in Amsterdam weer eens de straat op te gaan en te onderzoeken hoe het met de beveiliging van draadloze bedrijfsnetwerken is. Hieronder vindt u een kort videoverslag.



Meer dan 25% van de geteste draadloze netwerken in Amsterdam is tot op de dag van vandaag niet beveiligd. Niet alleen loopt u hierdoor het risico dat zakelijke gegevens onderschept worden door onbevoegden maar ik wil u ook waarschuwen voor iets anders.

Onbevoegden kunnen in veel gevallen via uw onbeveiligde draadloze netwerk het internet op om te surfen, chatten, etc. Deze activiteiten blijven in log-bestanden zichtbaar op de computers van uw internet service provider. Hierdoor kan het u dus overkomen dat tijdens een onderzoek naar illegale praktijken op het internet de sporen terugleiden naar uw bedrijfsnetwerk! Leg dat maar eens uit.