zondag, oktober 08, 2006

An inconvenient truth

De film 'An inconvenient truth' is de meest recente poging van de voormalige Amerikaanse vice-president Al Gore om iets te doen aan de opwarming van de aarde. Een film die de laatste weken ook veel aandacht van de pers in Nederland heeft gekregen, zelfs staatssecretaris Van Geel (Milieu) was enthousiast.



Nu zult u als maatschappelijk verantwoord ondernemer vast wel eens stil hebben gestaan bij de vraag wat u voor het milieu zou kunnen doen. Waarschijnlijk kijkt u daar met een nuchtere Hollandse blik naar en voegt u er gelijk aan toe: zonder dat me dit extra tijd of geld kost.

Ik ben voor u op de website van 'An inconvenient truth' (www.climatecrisis.net) gaan snuffelen en vond een soort van top 10 met op nummer 2: Drive less

Dat moet ons en staatssecretaris van Geel toch aanspreken!

Nu is het alleen jammer dat deze top 10 geschreven is voor u als particulier en niet voor u als ondernemer dus staat er als verklaring bij 'Drive less' dat u meer moet fietsen, carpoolen of met het openbaar vervoer moet gaan.

Wilt u als maatschappelijk verantwoord ondernemer iets met 'Drive less' en ook nog wat geld en tijd uitsparen? Ja dat dacht ik al!

Het antwoord is simpel. Kies in plaats van altijd maar fysiek bij klanten en andere meetings aan te schuiven eens wat vaker voor videoconferencing of een groepsgesprek per telefoon of pc.

Zo kunt u via Skype zonder problemen tot wel 5 personen aan elkaar koppelen voor een vergadering en ook nog bestanden tijdens de meeting uitwisselen. Heeft u een nieuwe pc met een Intel dual-core processor? Dan kunt u zelfs tot 10 personen via Skype koppelen.

KPN komt u ook tegemoet met de 'ConferenceCard', uw virtuele vergaderzaal.

De techniek is allemaal niet zo nieuw meer te noemen, ondernemer en onconventioneel denker Eckard Wintzen kwam jaren geleden al met een geweldig product op de markt, de Eye Catcher.

De motivatie is door de aandacht van 'An inconvenient truth' en andere wereldwijde initiatieven wel aan het veranderen. Het milieu is er bij gebaat, u staat minder in de file en het bespaart u tijd en geld.

Lijkt me een WIN-WIN situatie. Mijn Skype adres is: pundamilia.nl