maandag, februari 19, 2007

Slagers bezoeken grootste ict beurs ter wereld!

Wat moet een slager nou op de grootste informatie- & communicatietechnologiebeurs ter wereld, de CeBIT in Hannover? Het antwoord is simpel. Hij wil graag weten met welke ondersteunende technieken zijn slagerij de aankomende jaren koploper kan blijven in zijn branche.

In Nederland maken wij vaak een denkfout. Uitgevers moeten naar het boekenbal, kroegbazen moeten naar de Horecava en projectontwikkelaars moeten naar de BouwRAI. Wat een flauwekul!

Als u voorop wilt blijven lopen, nieuwe ideeën op wilt doen of met ondernemers uit hele andere branches kennis wilt maken moet u juist naar een beurs gaan die volgens de beursorganisatoren helemaal niet voor u bedoeld is.

CeBIT 2006

Terug naar onze slager.

Op de CeBIT komen jaarlijks alle partijen vanuit de hele wereld bij elkaar die u kunnen vertellen welke technische vernieuwingen uw leven en dat van uw klant aangenamer kunnen maken. Onze slager ziet er oplossingen voor automonteurs (werkinstructies worden in een speciale bril digitaal geprojecteerd), winkeliers (etalageruiten waarin reclames en productinformatie virtueel worden getoond), transporteurs (kleine chips die op verpakkingen worden geplakt en heel veel interessante informatie bevatten) en supermarkten (boodschappen worden in 1x gescand en per mobiele telefoon betaald). Hij maakt kennis met Chinezen en Taiwanezen die allerlei hippe relatiegeschenkjes voor hem kunnen maken zolang hij er maar 10.000 stuks van af neemt en ziet demonstraties van apparaten uit hele andere branches die met een paar aanpassingen fantastisch zouden werken in zijn slagerij.

Onze slager heeft door dit bezoek voldoende inspiratie opgedaan om zich te kunnen onderscheiden van zijn collega’s.

Aan u de vraag. Gaat u dit jaar weer naar een beurs gericht op uw branche of laat u zich eens inspireren vanuit een hele andere invalshoek?

De CeBIT is geopend van 15-21 maart a.s. en u kunt met een bus vol Nederlandse ondernemers mee op 18 en 19 maart! Zie www.handelsroute.nl VOL = VOL