dinsdag, maart 27, 2007

Waarom fabriceert u uw idee niet zelf?

De afgelopen weken heb ik weer een grote groep Nederlandse innovatie-adviseurs mogen trainen en hebben we samen gediscussieerd over vragen als: waar liggen nieuwe kansen en uitdagingen voor Nederlandse ondernemers? Wat is uw toegevoegde waarde? En welke digitale revolutie ligt er nu weer op de loer?

Via een relatief oud onderwerp als co-creatie, waarbij u als ondernemer samen met uw klanten en toeleveranciers uw producten of diensten (her)ontwerpt kwamen we uit bij de volgende stap in de digitale revolutie: persoonlijk fabriceren.

Geef een persoon de ontwerptools en machines om zijn/haar idee zelf te kunnen fabriceren!

Nee, dit is geen ver-van-mijn-bed-show science fiction programma, dit is momenteel gaande in zogenaamde Fab Labs (fabrication laboratory) in onder andere de Verenigde Staten, Ghana en Noorwegen.
Lokaal ontwerpen en fabriceren door de persoon met het idee zelf! Kinderen van acht met briljante ideeën die het bedrijfsleven versteld doen staan als ze zien wat het eindresultaat geworden is. Studenten die niet meer weg te slaan zijn uit het practicum lokaal en mensen zonder enige technische achtergrond die via de geavanceerde machines in het Fab Lab eindelijk hun idee werkelijkheid zien worden.

Interesse? Kom 12 april naar Nieuwegein want Stichting FabLab.nl is bezig het concept in Nederland te introduceren. Het programma vindt plaats in de avond, rekeninghoudend met uw drukke agenda!

Zie Fablab.nl of klik direct op deze link voor het programma. Deelname is gratis.

In onderstaande video ontmoet u MIT professor Neil Gershenfeld die u meer verteld over Fab Lab (doorspoelen tot 7min00 als u haast heeft).