woensdag, oktober 25, 2006

In de file staan met uw snelle bolide!

Is net zo suf als alleen maar mobiel bellen met uw supermoderne mobielje. Toch komen de meeste ondernemers niet verder dan bellen, sms’en en de voicemail uitluisteren.

Vijf tips om meer te doen met uw mobiele telefoon:

1. Foto’s maken en doorsturen
Voor ondernemers die veel op pad zijn en het lastig vinden om bepaalde situaties mondeling uit te leggen kan een digitale foto een uitkomst bieden. Denk aan onderhouds- of installatiewerkzaamheden waar zich een probleem voordoet en u of uw werknemer even niet weet hoe het verder moet of bij het melden van een schadegeval waar zo snel mogelijk een expert moet bepalen wat de beste vervolgstappen zijn.

2. Screenen van binnengekomen e-mails
Dat een mobiele telefoon of een smartphone niet zo lekker leest als het beeldscherm van uw computer zal duidelijk zijn. Toch is het tijdens een vrij minuutje handig zijn om even door uw e-mails te browsen om zo te weten of u op korte termijn ergens op moet reageren.

3. Alle adresgegevens van uw relaties synchroniseren
De stap van het bakje visitekaartjes op uw bureau naar het mapje contactpersonen op uw computer heeft u gemaakt, met een druk op de knop kunt u al die adresgegevens overnemen in uw mobiele telefoon. U ziet direct door wie u gebeld wordt aan de hand van nummerherkenning, u kunt vanuit uw mobiel meerdere contacten een (groeps)bericht sturen, sms’en, mms’en of e-mailen want alle gegevens heeft u paraat. Ook nog een GPS navigatiemogelijkheid op uw mobieltje? Dan kunnen de klantgegevens worden hergebruikt om u naar het juiste adres te loodsen.

4. Conference call opzetten
Alle mobiele telefoonproviders bieden u de mogelijkheid om met meerdere personen tegelijk via uw mobiel te bellen. Crisisoverleg? Snel even iets kortsluiten met alle betrokkenen? Het kan met een mobiele conference call. Vaak moet de service wel nog even geactiveerd worden.

5. PDF viewer
Op veel moderne mobieltjes zit software waarmee u documenten kan lezen als PDF document. Steeds meer bedrijfsdocumenten zoals brochures, contracten, leveringsvoorwaarden, pakbonnen en nota’s worden als PDF document verstuurd. Met een PDF viewer kunt u deze documenten lezen op uw mobiel. U heeft alleen een paar goede ogen of een goede leesbril nodig. Ik geef toe, ideaal is het niet maar over het algemeen worden belangrijke documenten altijd op een moment toegezonden dat het u niet uitkomt met een deadline die gisteren al verstreken was. Dan is uw mobiele telefoon opeens een geschenk uit de hemel.

Doe er uw voordeel mee!

zondag, oktober 08, 2006

An inconvenient truth

De film 'An inconvenient truth' is de meest recente poging van de voormalige Amerikaanse vice-president Al Gore om iets te doen aan de opwarming van de aarde. Een film die de laatste weken ook veel aandacht van de pers in Nederland heeft gekregen, zelfs staatssecretaris Van Geel (Milieu) was enthousiast.



Nu zult u als maatschappelijk verantwoord ondernemer vast wel eens stil hebben gestaan bij de vraag wat u voor het milieu zou kunnen doen. Waarschijnlijk kijkt u daar met een nuchtere Hollandse blik naar en voegt u er gelijk aan toe: zonder dat me dit extra tijd of geld kost.

Ik ben voor u op de website van 'An inconvenient truth' (www.climatecrisis.net) gaan snuffelen en vond een soort van top 10 met op nummer 2: Drive less

Dat moet ons en staatssecretaris van Geel toch aanspreken!

Nu is het alleen jammer dat deze top 10 geschreven is voor u als particulier en niet voor u als ondernemer dus staat er als verklaring bij 'Drive less' dat u meer moet fietsen, carpoolen of met het openbaar vervoer moet gaan.

Wilt u als maatschappelijk verantwoord ondernemer iets met 'Drive less' en ook nog wat geld en tijd uitsparen? Ja dat dacht ik al!

Het antwoord is simpel. Kies in plaats van altijd maar fysiek bij klanten en andere meetings aan te schuiven eens wat vaker voor videoconferencing of een groepsgesprek per telefoon of pc.

Zo kunt u via Skype zonder problemen tot wel 5 personen aan elkaar koppelen voor een vergadering en ook nog bestanden tijdens de meeting uitwisselen. Heeft u een nieuwe pc met een Intel dual-core processor? Dan kunt u zelfs tot 10 personen via Skype koppelen.

KPN komt u ook tegemoet met de 'ConferenceCard', uw virtuele vergaderzaal.

De techniek is allemaal niet zo nieuw meer te noemen, ondernemer en onconventioneel denker Eckard Wintzen kwam jaren geleden al met een geweldig product op de markt, de Eye Catcher.

De motivatie is door de aandacht van 'An inconvenient truth' en andere wereldwijde initiatieven wel aan het veranderen. Het milieu is er bij gebaat, u staat minder in de file en het bespaart u tijd en geld.

Lijkt me een WIN-WIN situatie. Mijn Skype adres is: pundamilia.nl